perjantai 30. tammikuuta 2015

Mitä tänään syötäisiin?


 Mitä meillä syödään? Noh meillä syödään Cibaun kala&riisi ja Active ruokaa. Active ruoka tuli nyt vasta mukaan kuviohin, mutta kala&riisiä ollaan syöty jo ainakin puoltoista vuotta. Cibau on todella hyvä ruoka hinnan ja laadun perusteella. Active tuli ihan sen takia nyt, kun viime talvena pojat laihtui ja karva meni huonoksi kun pulkkailtiin yms. Pojat saavat myös päivittäin Nutrolinin iho&turkki öljyä.


 Nyt kun Soni on saikulla eikä oikeastaan liiku niin ei hänelle viellä anneta activea. Soni syö päivässä n. 5dl nappulaa +satunnaiset herkut. Koda sai n. 7dl nappulaa, mutta uuden ruuan tullessa pikkuhiljaa siirryn 3dl+3dl. Sama menetelmä tulee luultavsti Sonillekkin kunhan saadaan taas kunnolla liikkua ja treenata. Ja tottakai jos alkaa näyttämään siltä, että rupeaa tulemaan paljonkin kiloja lisää niin vähennän ruokaa.
Meillä ruoka tarjoilla raikkaan veden kera. Tämä on ollut alusta asti miedän tapa. Yhdessä vaiheessa en laittannut ruokiin vettä ja Sonin täytyi kesken ruokailun käydä juomassa. Ja vesi myös hidastaa syömistä, kun tunnetusti koirani ovat ahneita :D 
 
 Tällä hetkellä Koda on hyvän painoinen lonkkiensa suhteen, mutta vähän ripakinttu näyttelyihin. Ruuan lisäyksen tarkoituksena on enimmäkseen se että Koda alkaisi jaksamaan kasvattamaan turkkiaan. Soni on ihan ok painoinen, mutta voisi olla kilon ehkä kaksi massiivisempi. Pojat on mielestäni hyvässä kunnossa, kun ei kummiskaan mitää yyber näyttelykoiria ole vaan enemmän harrastuskoiria. Ja harrastus koiran täytyy jaksaa harrastaa ja touhuta, eikä lyllertää ja nukkua päivät pitkät sohvalla.

 Pojilla on korokkeellinen ruoka teline, jossa syövät aivan vierekkän täysin sovussa. Ruokailun jälkeen vaihtavat yleensä kupit ja nuolevat viimeisetkin kuolat pohjalta. Meillä myös pojat syö aina niin, että Soni on vasemmalla ja Koda oikealla.   Mitä ruokaa teillä syödään? 

8 kommenttia:

 1. Sydään kokonaan barffilla :) tein itseasiassa jokunen aika siitä posteauksenkin :D

  VastaaPoista
 2. Meillä Tilda syö barking heads fusspot salmonia, tosin ehkä pitää vaihtaa saman merkin fat dog slimiin että vois määrällisesti antaa enemmän ruokaa :D Tyyne syö saman merkin tender loving care chikeniä. Tyynelle vaihtuu bad hair day kuhan pussi on syöty loppuun. Tilda syö lihoja kans siinä sivussa ja mitä nyt sattuu löytymään puuroja tms. Tyyne nirsoilee liikkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. paljon sulla sit tytöt syö deseinä päivässä :) kyl on koiraruoka merkkejä paljon noistakaan en oo ikinä kuullut

   Poista
 3. Esme syö brit caren aktiivi ruokaa ja toi ruoka on kyllä ollut meille ihan parasta kun saadaan sillä Esmen massa pysyyn tasasena. :D Meillä syötiin myös tota nutrolin ravintoöljyä, mutta nyt Esme syö jotain sellasta litkua joka parantaa sitä ja tätä. :D Kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syökö teillä kaikki samaa merkkiä vai onko teil kymmentä eri merkkiä ja monta eri säkkiä koirille :D ja kitoss :)

   Poista
 4. Meillä Dina syö pääosin Eukanubaa, välillä sekoitetaan ruokaan muitakin nappuloita .Joskus tietysti lisätään ruokaan pateita tms. Raakaruokaa tai kotiruokaa. Meillä Eukanuba on toiminut tosi hyvin, Dinan turkki on ollut koko ajan hyvä.

  VastaaPoista
 5. Mun koira Bella labbis/kultsi sekoitus syö 50/50 mallilla eli puolet raakaa ja puolet nappulaa. Nappulana on tällähetkellä Dr.clouder fish and rice. Lihoina on ylensä sikanautaa, broikun siipiä, rustoja ja silakkaa. Ja mitä millonkin pakkaseen eksyy. :D Olen itse henkilökohtaiseti sitämieltä että koiran ruokavalioon kuuluisi kuulua aina lihaa vähintään puolet ruoka annoksesta :) Koira voi paljon paremmin :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3