sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Etsijä koira Bolt

Kävin Boltin kanssa lauantaina auttamassa tuttua vanhalla terveysasemalla. Hän harrastaa saksanpaimenkoiransa kanssa ihmishakua, tai mikä nyt onkaan ton lajin nimi. Bolt oli mukana tuomassa tukea Ainolle ja vähän ehkä muuten vaan hengailemassa mukana. Oli kiva nähdä miten Bolt reagoi täysin uuteen ympäristöön johon on tehty hankalia maastoja ja on liukasta lattiaa ja vaikka mitä. Mutta kertaakaan se ei epäröinyt liikkeitään.

Kun oltiin vaan kävelty ja tutkittu ympäristö, niin tehtiin sellaista että jos koirat ei katsonut missä oltiin niin piilouduttiin huoneisiin ja odotettiin että koirat tuli hakemaan meidät. Ekalla kerralla Bolt oli aivan kujalla että mikä meininki tää on, ja oikeestaan juoksenteli vain muiden koirien perässä. Toisella kerralla käytti jo nenäänsä ja löysi mut aika nopeesti. Kun tämä leikki saatiin päätökseen tehtiin pientä treeniä Ainolle.

Muut koirat laitettiin pois tieltä että aino saa työskennellä rauhassa. Mä menin piiloon ja odotin että mut löydetään, se oli ihan hauskaa puuhaa. Aino löysi mut aika nopeasti aina, mutta todettiin että etsii silmillään. Joten tehtiin niin että menin ihan lähetys paikan viereen kaatuneen pöydän taakse piiloon. Aino lähti suoraa käytävän perälle, ja tässä kesti vähän kauemmin kun muilla kerroilla. Mutta lopulta se löysi mut.

Sain kokeilla Boltin kanssa myös mitä se tuumii. Tuttavani meni piiloon ja lähetin Boltin ettimään, Bolt ei ole ikinä mitään tälläistä tehnyt joten oli vähän kujalla et mikä on homman nimi. Se tarjos muutaman kerran yhden pöydän alta kävelyä kun siitä aikaisemmin palkkasin sen. Pöydässä oli siis naruilla kiinni tölkkejä ja pöydän päällä pressu. Ekalla kerralla Boltille annettin pieni äänimerkki ja sitten tajus, ja meni hakemaan namin piiloutuneelta. Toinen haku meni jo nopeammin, mutta kerran kävi taas tarjoamassa pöydän alitusta.

Lajina tää vaikutti tosi hauskalta, ehkä päästään viel joskus kokeilemaan uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3