sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Näin me valmistaudutaan

Ensi viikon lauantaina messukeskuksessa on pet-expo, jossa pidetään samalla kissanäyttely. Ilmoitin Jaffan. Meidän ensimmäiseen kissanäyttelyyn. Mä en enää koiranäyttelyitä osaa stressata, mutta tää kissanäyttely kyllä vähän jännittää jo. Ja jos joku ei tiedä niin Jaffa on nyt vähän yli 10kk kastroitu kotikissa kolli. Ajattelin kertoa teille miten me valmistaudutaan tulevaan kissanäyttelyyn...
 Ensin harjasin Jaffan ja sitten valjaat kiinni kissaan ja suihkuun. Vuorossa oli pesu. Käytin Sonin minkkiöljy shamppoota jota laimensin todella paljon. Jaffa antoi pestä todella nätisti ja oikeastaan koko prosessista selvittii ilman yhtäkään kynnenjälkeä mun iholla. Jaffa kyllä välillä maukui kun huuhtelin sitä.

Kattokaa mitkä jalat :D
 Kun ripakinttu kissa oli pesty ja huuhdeltu huolellisesti, oli aika aloittaa kuivaus prosessi. Kissan turkki on niin "outo" verrattuna koiran turkkiin. Tai ainakin musta tuntuu ettei sinne imeydy se vesi yhtään. Jos märän kissan päästää kävelemään vapaasti kämppään niin koko kämppä on aivan märkä. Joten nappasin Jaffan pyyhkeeseen ja vein yhteen nurkkaan venttakarvan päälle. (Pyyhekuivasin ensin hyvin)
 Seuraava vaihe... Nimittäin föönaus. Föönasin Jaffan siksi, että sen turkki ei menisi kiharalle ja ettei koko talo olisi märkänä. Jaffa otti föönauksen ihan ok hyvin, kaulan alueen kuivaus ei kyllä ihan miellyttänyt kisua. Mutta kaikk imuut alueet Jaffa antoi kuivata ihan hyvin. Kyllähän se etsi kaikki mahdolliset pakokeinot, joita ei tälläkertaa ollut yhtään.
 Föönauksessa kesti aika kauan, kun Jaffalla on tommonen vauvaturkki vielä osittain.. harjasin myös kissaa monta kertaa föönauksen aikana.

 Sitten viimeinen vaihe... Kynsien leikkaus. Leikkaan varmaa vielä kerran Jaffan kynnet ennen näyttelyä, kun ne kasvaa ihan todella nopeasti.. Kasvaako kaikkien kissojen kynnet kauhian nopeasti?

 Jaffa antaa leikata kynnet ihan nätisti, välillä kyllä yrittää vetää tassua pois tai takatassujen aikana hypätä pois sylistä. Kun kynnet oli leikattu katsoin vielä Jaffan hampaat (että tottuisi).
Sitten Jaffa oli valmis ja sai paljon namuja.  Loput kuvat onkin sitten vain söpöstely kuvia. Käytiin ottamassa ulkonakin muutama kuva.


Mitä tykkäsitte tälläisestä postauksesta tai kuvista? Mikä on lempparikuva? Onko joku tulossa 11.4 Pet-expoon?


12 kommenttia:

 1. Hyvä postaus. Kaikki kuvat ovat hienoja, mutta kyllä tuo pää vinossa silmiin tillittävä kissa on hellyyttävä.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 2. Mä hain sitä bloggaajapassia petexpoon niin olen sitten lauantaina tulossa petexpoon pyörimään :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sellasta haettiin? Ja mitä siihen vaadittiin? :O Ja tuu toki moikkaa jos näät mut

   Poista
  2. Messukeskuksen sivuilla oli lomake jonka kautta pysty hakemaan. Täytyypä tulla moikkaam jos nään sut:) http://www.messukeskus.com/Sites2/PetExpo/Media/Sivut/Bloggaajat.aspx

   Poista
 3. Mäkin sain PetExpoon bloggaajapassin, eli lauantaina olen tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä saitte sellaset :O Ja tulkaa moikkaa ja tsemppaa mua!! :D

   Poista
  2. Messukeskuksen sivuilta bongasin kyseisen jutun ja sitten lähetin sieltä hakemuksen :)

   Poista
 4. Mulla myös bloggaajapassi PetExpoon ja olen tulossa lauantaina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle sama kysymys, että mistä saitte sellasten? Misk mul ei oo :(

   Poista
  2. Heikkuli jo vastasikin :) Mutta tosiaan täytin messukeskuksen sivuilla hakemuksen ja sitä kautta mut hyväksyttiin bloggaajaks messuille :)

   Poista
 5. Hauska postaus! Tsemppiä sinne!! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3