perjantai 15. huhtikuuta 2016

Tavoitteena taipparit

Aloitetaan selittämällä mitkä on taipparit. Taipparit eli taipumuskoe on noutajien oma rodunomainen koe. Siellä on sosiaalinen osuus, jossa on ringissä kaikki koirakot ja tuomari tulee moikkaamaan kaikki. Tämän jälkee lähdetään koirakko kerrallaan vesinouto-osuuteen. Tässä ensimmäisessä osuudessa koiran täytyy hakea kaksi lokkia vedestä. Ensimmäinen lokki heitetään rannalta, ja toisen lokin kohdalla on ensin laukaus, sen jälkeen veneessä istuva ihminen heittää lokin. Ideana siis että toinen lokki on kauempana. Rannat on usein huonoja, jyrkkiä tai upottavia. Että miltään hiekkarannalta ei lähdetä hakemaan. Jos koira tuo molemmat lokit lähdetään kävelemään toiseen osuuteen.

Seuraavassa tehtävässä täytyy hakea metsästä 4-7 varista. Ennen koiran saapumista on metsään piilotettu kuusi varista, yksi avustaja on vielä metsässä. Tulee laukaus ja seitsemäs varis heitetään koiran nähden metsään. Kun ihmiset on poistunut metsästä päästetään koira hakemaan. Tämän osuuden nimi on hakuruutu. Jos tämäkin menee heittämällä läpi päästään vimeiseen osuuteen.

Kolmas ja viimeinen tehtävä on pupujälki. Siinä on jo ennen koiran tuloa raahaamalla viety pupu metsään, hieman kaartuvvassa muodossa. Tuomari näyttää sinulle kohdan mistä jälki alkaa, tulee laukaus ja saat päästää koiran hakemaan pupua. Jos tämäkin menee hyvin on taipumuskoe hyväksytty.

Silloin saa koira.net:ii merkinnän NOU1 ja koira voi valioitua näyttelyissä.

kuva ei liity tapaukseen
Ja tähän me siis pyritään! Kodalta puuttuu tosiaan nyt yks serti ja ne taipparit... Mutta se on varma että meidän valioituminen ei ainakaan jää taippareista kiinni! Mehän päästään ne läpi ja toivottavasti kesällä 2016! Vielä on tekemistä, mutta kyllä se siitä (toivottavsti). Meillä tyssää hakuruutuun meidän koe, ja pupujäljelle en ole edes ikinä päässyt.

Mutta me treenataan ja valioidutaan vielä joku päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3