sunnuntai 18. lokakuuta 2015

field training

 Tänään oli treeni päivä, treenasin kaikki koirat ja kerron nyt vähän yksityis kohtia kaikkien kohdalta.
 Boltin kanssa otettiin puu- ja metallikapula noudot, mitkä meni hyvin. Vielä on kapulan kanssa sivulle tulossa vähän harjoittelemista. Puukapulan pito sujuu hyvin, Bolt ei pidä siinä kontaktia, joka sattaa johtua isosta ja painavasta kapulasta. Mutta tarviiko siinä pitää kontaktia? Meidän sivulle tulo sujuu tosi kivasti, mutta seuraaminen kyllä tökkii ja pahasti. Se ei vaan hiffaa sen ideaa, mutta eiköhän sekin aikanaa.
 Alotettiin ruudun treenaaminen joka meni tosi kivasti, pari kertaa haki vaan lelua sieltä ja juoksin perään leikkimään ruutuun. Kerran huijasin että olisin vienyt lelun ja tehtiin ns. kokeen omainen ruutu, joka meni tosi hienosti. Tunnaria kokeilin, ja siinä paljon mietittävää vielä mutta kyllä siitäkin hyvä tulee.
 Ollaan reenailtu paljon myös "top" käskyä, eli toko seisominen. Se alkaa pikkuhiljaa reagoimaan siihen nopeassakin liikkeessä, mutta maahan meno on niin vahva että tarjoaa sitä usein. Kierron yhteydessä ollaan tehty "Liikkestä jääviä/luoksarin stoppeja" maahan meno ja istuminen onnistuu ja seisominen menettelee.
 Meidän paikkamakuu on mun mielestä hyvällä mallilla. Se pysyy kauan , välillä sattuu nostamaan päänsä jonka vaadin olemaan maassa. Mutta tänään paikkis oli 100sec, ja välimatkaa 15-20m.





 Sonin kanssa otettiin ekana ruutua, jossa meillä on edelleen yli vuoden vanha ongelma. Soni menee oikean etu tötsän taakse, ja pysähtyy ilman käskyä joten jää liian reunaan kun menee maahan. Olen kokeillut viedä palkkaa keskelle, mutta heti kun sen ottaa pois nii menee taas samaan nurkkaan seisomaan. Tai jää ruudun eteen seisomaan.
 Tunnarissa mikäli malttaa haistella välillä niin oikea löytyy, epäilen vain että tarttisin uudet kapulat ku tuntuu et kaikki haisee multa eikä koiratkaan enään tunnista.
 Sonin seuruu on ihan jees, oikealle käännös ja sivuaskeleet pitää saada tiivviimmäksi. Myös jäävät onnistuu, vähän on hitaat jonka pistän rodun piikkiin.


 Kodan kanssa otin vain vähän seuraamista, koska sillä on taas polkuantura kipeänä.. Kodalla on ens viikon vkl Seinäjoen näyttely, joten nyt pitää parannella polkuanturaa, joka on tosi kipeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3