sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

V-sert ei vaan riitä

19.3 lähdettiin klo 05:00 ajamaan kohti Jämijärveä, jossa oli ryhmänäyttely. Sinne oli ilmoitettu Koda ja Mimi, tuomari oli tuttu ja on laittanut viimeksi Kodan pu4 ja Mimi RYP3. Joten oli vähän luottoa tähän päivään. Sijoitus kohdassa kerroin aina oman mielipiteen järjestyksestä, ja usein tuomari oli samaa mieltä.

Kodan vuoro ja sen luokassa kaksi sai ERI:n, joista toinen oli Koda. Nyt piti jännittää ollaanko ekoja vai tokia. Onneksi oltiin ekoja ja saatiin vielä SA. Sit jäätiin jännittämään PU kehää. Siellä oli kai 8 urosta, ensin yhdessä ympäri ja sitten vuorotellen edes-takaisin. Sitten laitettiin järjestykseen. Meidät nostettiin eteen, mutta sitten käyttöluokan koira laitettiin meidän eteen, sitten kerran ympäri ja siinä oli järjestys. Harmittaahan se, että serti menee menenän edestä mutta ykkönen oli kaunis uros. Tuomari kertoi suullisesti, että arvostaa Kodan väriä ja sitä että on juuri täydellisen kokoinen mutta lihaksikas ja kiinteä, MUTTA liian korkealla pidettävä häntä juoksussa rokottaa nytten sijan toiseksi.. En tiedä saanko ikinä Kodaa pitämään häntää alhaalla liikeessä.. Mutta v-serti saatiin.

Kodan arvostelu "Erittäin kiinteä ja lihaksikas, tasapianoinen uros. Erinomainen pää. ???. Täyteläinen eturinta. Hyvä rintakehän syvyys ja tilavuus. Hieman pitkälanneosa. Erinomaiset takakulmat. Hieno väri. ???. Tämä koira edustaa vanhaa klassista tyyliä " AVO ERI AVK 1 SA PU 2 V-SERT

Mimi on tällä hetkellä aivan täydellisen karvaton ja lisää on lähdössä. Eli tekee juoksua ja pahimmassa tapauksessa on juuri silloin juoksut kun ollaan tanskassa, kyllä pojat tykkää.. Mutta Mimi sai ERI:n ja omassa luokassa nostettiin toiseksi. Mimillä on erittäin kaunis liike, mutta pienessä liukkaassa kehässä ei pääse edukseen. Järjestys oli tämä ja saatiin myös SA. PN kehässä sama juoksu kuvio kuin uroksilla ja Näiden jälkeen Mimi nostettiin toiseksi. Meille tarjottiin sertiä mutta ei Mimi saa vastaanottaa sitä. Joten seuraava onnellinen sai sen. Harmittaa että PN kehässä sartin sai 3. ja PU missä oltais sitä erittäin paljon haluttu niin eka tarvitsi sen myös.

Kävin myös esittämässä kasvattaja luokassa yhtä koiraa, ja kasvattajaluokka sai KP:n.

Oli kiva ja väsyttävä päivä, sitten vielä reilu 3h ajoa takaisin kotiin..

Seuraavaksi 2.4 Lahteen Kodan kanssa ja 8.5 uudestaan Lahteen

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuo minulle olisi riittänyt.. miksi täytyy olla niin vaativa? Puhun nyt sinun blogitekstin otsikosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä et selvästikkään tavoittele mitään suurempaa näyttelyissä? V-serti ja pu/pn luokka sijoitukset ovat aina hienoja, mutta v-sertillä ei nyt vaan tee mitään. Hieno ruusukehhan se on, mutta "turha" jos vertaa sertiin. Ja kun tarkoitus on saada koira muotovalioksi, nii siihen ei v-serti riitä.

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3