maanantai 25. tammikuuta 2016

Massakuuri osa 1


Tässä kunnossa kultaset pojat ovat tällä hetkellä, Kodalla alkoi turkin ja massankasvatus-kuuri. Myös Soni saisi kasvatella karvaa, vaikka ei kehään ole vielä menossakaan. Vaikka ei kuvasta hahmota Koda on laiha ja karvaton. Aloitin syöttämään naudan rustoa, jauhelihaa ja lihaista rasvaa pojille. Myös Bolt saa lihaa. Koda syö nyt 12dl nappulaa, n. 100g jauhelihaa ja lähes päivittäin yhden naudan rustoluun. Soni syö 6dl nappulaa ja naudan rustoluun melkein päivittäin, saattaa saada vähän jauhelihaa silloin tällöin. Boltin ruuan suhteen mulla on aivan kauhea kriisi edelleen. Ehkä mä siirryn samaan mitä Koda syö, nii en tarvii taas uutta merkkiä ja sille jauhelihaa sekaa. Sitten jos se ei sovi nii sit kokeillaa toista ruokaa.

Vaikka me ei olla kauaa syöty lihaa, nii musta tuntuu että Soni alkaa jo saamaan massaansa takaisin ja Kodalla on pehmentynyt turkki! Boltin reilu kahden viikon pituinen ripuli on mennyt ohi (jes)! Ja vähän rääpäle menetti massaa kun söi vain riisiä ja naudanlihapullia. Mutta me saadaa nopeesti poika taas kuntoon. onneksi kuitenkin Bolt pysyi koko ajan pirteenä ja omana itsenään. Siksi en sitä el.lääkäriin vienyt, vaan hoidin kotikonstein. Ja ripuli tuli siis kun Bolt päätti syödä 2kk vanhoja kananmunia..

Yritän nyt säännöllisesti ottaa kuvia ja kuulumisia kultasten ja varsinkin Kodan massan ja karvan keräys kuurista. Kultaiset ovat aivan kamalan näköisiä ja ne pitäisi trimmata kun tässä joku päivä sais aikaiseksi.

5 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Oisko mitenkään mahdollista, että saisit tuon tekstin kuvien "reunoilta" (vierestä) pois? Häiritsee kovasti lukemista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja valitettavasti se riippuu sun näytön leveydestä miten teksi menee.. minulla teksti on hyvin omalla ruudulla ja kännyllä :(

      Poista
  2. Mitä nappulaa teillä koirat syö, jos ne syö noin hurjia määriä? :0
    Meillä siis Royki syö vain 4dl nappulaa + lihaa noin 200g, mutta nyt on useemmin syöty lihaa ja jos pelkkää lihaa antaa niin Roy syö päivässä noin 700-800g. Okei, onhan se kastroitu mutta kuitenki. Rene, joka ikuinen häslä, syö saman verran mitä Roy. Riimi sitte hiuka vähemmän pojista.
    En suosittele naudanrustoluita syötettäväksi melkein päivittäin. Seura tiuhaan, ettei vain maha mene liian kovaksi. Meillä nimittäin syövät vain 2krt/viikossa rustoja tai luita ja joka kerta luu/rustopäivän jälkeen tulee ihan vaaliaa ja kovaa kakkaa. En siis ikinä vois syöttää näille nii tiuhaan rustoja/luita. Oon laskenu, että ko 2krt/viikossa syövät rustoja tai luita nii kalkkia ei tarvi antaa purkista. Lisäkseen hampaat voi hyvin. Merilevä pehmentää kivasti hammasplakkia ja luut irrottaa lian pois. Ellä kovasti kehunnu näiden hampaita, joten oon todennu että tuo kaks kertaa on oikein hyvä määrä :D

    VastaaPoista
  3. Oho syöpäs sun kultsut paljon :0 Meillä dina kultsu syö nappuloita 300g päivässä eli noin 4 dl. Lisäks se saa dentastixin.

    VastaaPoista
  4. Oho Koda syö niin paljon ja siltikin on tosi hyvän kokoinen kuvien perusteella. :D Meillä Petu syö päivässä vajaa 6dl nappuloita, ehkä oikeasti noin 5,5dl päivässä :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3