tiistai 7. heinäkuuta 2015

Mutta miksi?

Minulla oli kaksi kultsua, vielä kaksi vuotta sitten olin vain ja ainoastaan kultsu ihminen henkeen ja vereen. Mutta mikä muuttui? No sen kerron nyt teille!

Mun pentukuume alkoi jo 2013 lopulla silloin tein tämän postauksen Silloin haaveena oli aussi tai corgi. Aussi haave kesti kauan vielä tämänkin vuoden puolella haaveilun siitä redmerlestä/ruskeasta austraalianpaimenesta, oikein kunnon näy linjainen neliö jolla olisi häntä. 

Asioihin tuli uusi näkökulma 2015 helmikuussa, kun tuttavani (silloinen kaverini) kysyi jos ottaisin häneltä bc pennun sijoitukseen. Mietin jonkun aikaa asiaa, ja kyselin paljon kaikkea. Kyllähän varmaa kaikkia kiinnostaisi ottaa maailman suloisin pentu? Tuttava olisi siis ostanut pennun Unkarista ja sitten sijoittanut sen minulle. 

Suostuin asiaan ja sitten aloimme suunnitelemaan matkaa Unkarista Suomeen, puhuimme tutun kanssa lähes joka päivä parin kuukauden ajan. Samalla aloin juttelemaan Unkarilaisen kasvattajan kanssa ruokinnasta, ja aivan kaikesta. 

Olin jo todella innoissani siitä että, tulee perheen lisäystä. Valitettavasti jouduimme odottamaan että pentu oli 4kk, että sai lentää Suomeen. Olin jo reilu kuukausi ennen pennun tuloa päättänyt nimen jonka Samu keksi, Bolt! Aloin miettimään treeni suunnitelmaa ja ostelemaan leluja, ruokaa yms. Kaikki alkoi olla sopimusta vaille valmista..
Juttelin Boltin kasvattajan kanssa ja hän pyysi minua sanomaan tuttavalleni että maksaisi varaus maksun.. Tuttuni oli sanonut minulle että oli maksanut sen, joten odottelimme kasvattajan kanssa muutamia päiviä maksua. Tuttuni ei enää vastannut viesteihin, ei edes katsonut niitä. Ei vastannut minulle eikä kasvattajalle. Sitten meni soppa uusiskis...

Pitikin alkaa miettimään onko mulla varaa ottaa ihan omaan koiraa? Olin antanut pennulle jo nimen, löytänyt taas todella mukavan kasvattajan.. En minä vaan voinut sanoa EI. Ja niin minulle oli tulossa ensimmäinen ikioma koira! Raha oli suurin kysymys, piti maksaa lennot ja tietty itse koira ja kaikki muutkin nyt ja tulevaisuudessa... 

Saatiin kasvattajan kanssa asiat kuntoon ja allekirjoitettiin sopimukset! Ja niin toukokuun lopulla Bolt lensi Suomeen <3 Tuttuni ei ole vieläkään laittanut mitään viestiä, ja olen erittäin pettynyt tuollaisiin ihmisiin! Minusta olisi vain reilusti voinut laittaa viestiä "hei, en pystykkään ottamaan pentua mutta sinä voit toki ostaa sen" tai edes jotain...

Bolt on ollut todella kiva pentu, niin reipas ja avoin. Pelkäsin että olen ostanut jonkun kusluntun, mutta onneksi sieltä tuli kovin reipas paketti! Bolt oppii nopeasti niin hyvät kun varsinkin huonot asiat.. Se tekee täysillä sen mitä osaa ja jos ei ymmärrä käskyä niin tarjoaa jotain muuta. Selvästi "yhden ihmisen koira", Bolt ei haluaisi lähteä edes samun matkaan pissalle jos olen lähellä. Tai mennä kenenkään muun luokse, jos joku kutsuu jos olen näkyvillä. 

Bolt on siis erittäin avoin ja menee aina moikkaamaan kaikkia ihmisiä. Joka vähän jopa haittaa treeneissä, kun pitäisi päästä moikkaamaan kaikkia. Itse ohitus treenit meillä on vähän kesken.. Uskon että tulemme menemään tokossa ja agissa pitkälle. Ajattelin siis hommata agi lisenssin Boltille. Vähän tekisi mieli kokeilla Kodallaki agia ihan virallisesti! Toivon myös toki että Boltista on näyttelyihin ,mutta sitä ei vielä tiedä.. 

Eiköhän tuosta kuoriudu vielä upea koira! Ja tällä hetkellä en tiedä mikä on se "Mun rotu" mutta ehkä se tässä matkan varrella valkenee...
 

4 kommenttia:

 1. Kiva nää tälläset postaukset miks onki päätyny johonki muuhun rotuun! :) harmi vaan tuo sun tuttus joka ei enää viestitellyt yms.

  VastaaPoista
 2. pitkä ja vaikea tie, mutta onneksi sait Boltin loppujenlopuksi kotiin :)

  VastaaPoista
 3. Siis eka sanoit et Bolt ei haluu mennä ees kenenkää muun luo ja sit sanoit et menee moikkaa kaikkii ja et se haittaa treenei xDd

  VastaaPoista
 4. Bolt on niiiiin söpö<3 mäki haluun vauvan :(

  p.s. mun blogin osote vaihtu, jos et huomannu http://kuvitellaanvaan.blogspot.com/ ;)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3