lauantai 23. toukokuuta 2015

pikku pätevä

Kyllä, blogi tulee täyttymään Bolt postauksesta! Mutta tämä kakara on valloittanut minut täysin ja täytti kaikki odotukseni. Viime yö meni jo paljon paremmin kuin eka yö. Bolt ei jaksanut kitistä kuin noin 5min. Muutamia tarpeita on tullut sisälle, mutta aika hyvin käydään ulkona pissillä. Vielä Bolt ei ilmoita mitenkään, jos on hätä joten se hankaloittaa vähän tilannetta.  On outoa miten yhdessä päivässä voi luoda luottamuksen eläimeen. Sisällä Bolt (jos se ei nuku) on kuin varjo. ulkona hakee kontaktia ja vapaana tulee hyvin luokse ja haluaa olla lähellä. 
Mua varoteltiin kovasti kuinka bortsut paimentaa autoja ja yrittää auton alle yms. niin ainakaan tähän asti ei ole pikkumiestä kiinnostanut pätkänvertaa autot,pyörät tai muut. Lintuja se tykkäisi vaania, mutta huomion saa todella nopeasti pois kohteesta. Voin jo luottavaisinmielin pitää muksua vapaana kentällä tai jos käydään pika pisulla, 

Bolt oppi eilen "istu" käskyn ja "maahan"  käskyyn tarvitsee vielä käsiavun. "Pois keittiöstä" meni myös pienin kapinoinnin jälkeen hyvin kaaliin. Ollaan aloitettu treenaamaan myös sivulle tuloa ja katsekontaktia. Nimeään Bolt ei täydellisesti tunne mutta kun huutaa kimeällä äänellä "pentupentupentuuu" niin sieltä kirmaa erittäin iloinen bc-vauva! 

Hihnassa kävely alkaa sujua ihan hyvin. Mietin oiskohan valjaat mukavammat päällä? Kun Bolt alkaa rimpuilemaan jos hihna kiristyy. Eilen kun oltiin treenaamassa, ja oli Kodan vuoro jäi Bolt tolppaan kiinni. Mutta yritti lähteä mun perään --> hihna kiristy --> paniikki rimpuilu kohtaus... Ja pieni ei tajua että jos rauhoittuisi ja ottaisi askeleen lähemmän niin hihna löystyisi. Vaan rimpuilee niin kauan kunnes pääsisi pannasta pois. Joten Samu joutui olemaan Boltin vieressä sen ajan kun treenasin vanhempia poikia.











3 kommenttia:

  1. Voi ihana <3 Pentukuume on huomaamatta iskeny vaikka omakin "pentu" on jo kahdeksan kuukautta ;)
    riemurajaton.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Onko Bolt siis tuontikoira? Ja mistä maasta se on?

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3