keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

tavotteita kesälle


Mä päätin tänään molemmille koirilleni tavotteet ensikesäkis, jotka yritän saavuttaa.

Sonin haluan BH-kokeeseen ja oishan se toki kiva suorittaa hyäksytyksi. Alotan varmaan vkl tai ens viikolla treenaamisen. Ainoot asiat mitä pitää hitsata on niin pitkä seuraus ja yli pitkä paikkamakuu. En todellakaan tiedä miten Soni jaksaa keskittyä niin pitkään seuraamis pätkään ja viellä kaks kertaa.. matkahan on suunnilleen 160 askelta. joista 10 on juoksu askelta ja 10 hidasta kävelyä. matkalla on kaksi täyskäännöstä, kaksi käännöstä oikealle ja kaksi vasemmalle, sekä yksi pysähdys.
Paikkamakuusta en oo varmakuinka pitkä se on, kun koiran täytyy olla paikallaan sen aikaa kun toinen koirakko suorittaa seuraamiset, liikkeestä istumisen sekä luoksetulon. Ja mikä pahinta ohjaajan täytyy olla selin koiraa päin..
Liikkeestä istumisessa tuskin tulee ongelmia.. Ja kaupunki osuuskin varmasti sujuu ongelmitta.


Kodalle tahdontahdontahdon taipparit läpi! Ainoostaan vähä jänskättää, että tuleeko 2-v uhmis.. Hetikun lumet lähtee nii tämä tyttö lähtee aluksi dummyjen ja koiran kanssa pellolle tai metikköön. Ja sit yritetään tunkee se varis suuhun.. Viimeksihän taippareissa Koda ei varista halunnut kunnolla nostaa, vaikka ennen ei ole ollut minkään laista ongelmaa..
Ongelma kohdat on siis: hakuruutu, jossa onglmana on kauas meneminen ja nostaminen. Jälki, viimeksi kun yritettiin niin meni lähelle pupua, mutta ei nostannut ilman apuja. Vesinoudossa ei ollut taippareissa ongelmaa vaikka sitä silloin eniten pelkäsin.
Just nyt ei oo mitää tietoo miten Koda reagoi kun ens kerran mennään mettään kokeilemaan, koska viime kerrasta on aikaa ja toivon mukaan tuo haukku on ees vähän henkisesti kasvannut.

Sitten pari muuta tavotetta on saada Kodalle ennen seuraavaa talvea ALO1. Ja Sonin kanssa haluan startata voittaja luokassa, toiveissa edes joku tulos ennen talvea.

Kodan ongelma alueet on kontakti.. ja liikkeestä seisominen. Muuten kaikki on ihan ok kunnossa!
Sonilla täytyy reenata tunnari, jota en oo ees viel alottanut. Ruutu, luoksetulo ja kaukokäskyt on viel vähän kysymys merkkejä.. Ruutu on muuten ihan ok, mut välillä aivopierut saa vallan.. Luoksetulo menee hyvin jos Soni malttaa kuunnella ja pysähtyä seisomaan, paitsi siitä se tulee hidasta ravia ja menee hitaasti maahan josta sit kovaa sivulle.. Ja kaukkareissa on onkelmana liikkuminen.. maasta istuminen ja istumisesta maahan meno on ok, ja oikeestaa ainoastaan paha on seisomisesta maahan.. Se menee ihan ok jos seison lähellä, mut liikkuu eteenpäin maahanmennessä jos oon kauempana..

Sonilla on muuten 4.4 ja 5.4 Porvoon musti ja mirrissä kaverikoira esittelypiste. Ja toukokuussa mennään Faunattareen esittelemään ryhmän kannssa kaverikoiria. Tervetuloa moikkaamaan. 5.4 m&m:ällä on siis samalla mätsäri!

2 kommenttia:

  1. Hello :) Hyvät tavoitteet! Mutta tarkoitiko MH kivauksella BH koetta?

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3