maanantai 7. lokakuuta 2013

Nothing can be worse

PENTUKUUME >.< Tää on aivan kamallaa!!!! Tiiän et en voi uutta karvakuonoo ottaa ennenku oon päässy pois äitin nurkista ja kun on sit jossain vaiheessa rahaa yms. Ja siihen saattaa muutama hassu vuos vieräää! Kamalaa.. Viel pahinta ku kaks rotuu johon oon ny ihan In Love, nii meijjän lähel asuun niitten pentuja. Eli welsh corgi pembroke ja Austaarianpaimenkoira. Welsseist tykästyin enemmän tohon pembrokeen, se miellytti enemmän siltää kuin welsh corgi cardigan. Jos joku osaa kertoo ihan omia mielipieitä pembroken ja cardigan eroja nii oisin kiinnostunut kuulemaan! Ja ai että aussit <3 Redmerlet on niin NAM  Onko enimmäkseen rukseekin aussi redmerle vai sillä oma väritys? Itse haluan molemmilta roduilta hännät, en töpöö. Sinisilmäinen redmerle aussi ois niin namu. Kaikki kuvat lainasin googlesta.

Lisää kuvateksti








4 kommenttia:

  1. Ausseista mulla ei ole mitään kokemusta, mutta corgeista voisin sanoa pari sanaa.

    Meillä oli aika usein cardiganuros Hemmo hoidossa. Hemmo on frendlain's -kennelistä, rotumääritelmän mukaan ''vääränlainen'', koska corgeilla ainoa hyväksytty kirsun väri on musta ja Hemmolla se on riistanvärinen. Muutenkin se on omalla tavallaan aika jännä tapaus; pallo on maailman ihanin asia, mitä se tietää ihmisten jälkeen, ihan sama onko miten väsynyt, kun pallo lentää sen perään juostaan. Perusluonteeltaan Hemmo on ihmisystävällinen - myös lapsille - leikkisä, palvelushaluinen, älykäs. Hieman varautunut vieraita koiria kohtaan, haistelun jälkeen ollaan joko ystäviä tai vihollisia, se riippuu aina toisesta osapuolesta.

    Cardigan on enemmän ''omiensa'' parissa viihtyvä koira, kun taas pembrokesta saa kaikkien kaverin. Yksilöstä riippuen paimennusvietti on voimakas, sen huomaa hemmostakin kun säntää pallon perään (pitää olla jotain paimennettavaa). Omasta kokemuksesta cardi on jääräpäisempi - ja epäluuloisempi - verrattuna pemuun, ainakin mitä Hemmon kanssa liikuskelen. Yleisesti kumpikin rotu on aktiivinen, seurallinen ja uskollinen. Molemmat - kuten varmaan moni muukin koira - tykkää käydä ulkoilemassa perheensä kanssa. Itse olen ajatellut, kun muutan omilleni, että otan itselleni pembrokenartun. Pemu on yleisempi Suomessa kuin cardigan.

    Toivottavasti tästä oli jotain apua :) Tietysti jos jotain jäi hampaan koloon, niin vastaan mielelläni kysymyksiin.

    VastaaPoista
  2. Onks Koda sulla muuten niinku sijoituksessa? :)

    VastaaPoista
  3. miten sen nyt ottaa.. Koda oli puoliks mun ja puoliks kasvattajan, mutta lonkat oli mitä oli ja nyt se periaatteessa on mun mut päätettii kasvattajan kaa et pidetää se puokkii nii kustannukset menee kas puolkks :)!

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3