maanantai 20. helmikuuta 2017

Ähellys mätsäri

Nyt on taas touhuttu koko viikonloppu. Perjantaina oli Vantalla mätsäri, jossa mulla oli Koda mukana ja handlasin kahta saksanpaimenkoiraa. Ensin oli pentujen kehät, jonne menin toisen saksanpaimenen kanssa. Kyseinen koira oli ensimmäistä kertaa kehässä tai ylipäätään missään vastaavassa tilanteessa. Ravi meni yllättävän kivasti, alussa meinasi vähän peitsata mutta löydetttiin nopeasti yhteinen sävel. Seisominen olikin sitten yksi operaatio... Kauaa ei pentu malttanut olla paikoillaan ja jos malttoi nii sai hepulin jos takajalkoja liikutti. Mutta me petrattiin ja tsempattiin hienosti itsemme sinisten neljänsiksi.

Tämän jälkeen vein toisen sakun isoihin aikuisin, tämä kaveri on mulle tuttu ja olen sen kanssa treenannut ja käynyt spk erkkarissakin. Aino oli todella hyvällä tullella ja paljon reippaampi ja itsevarmempi mitä aikaisemmin. Kauniilla käytöksellä ja upeilla liikkeillä saatiin punainen nauha.

Sitten lennosta koira vaihtoon ja Kodan kanssa kehään, no ei siinä mitään ihmeellistä ollut. Koda seisoi niinkuin normaalisi ja juoksi kauniissa ryhdisä niinkuin aina. Kodalla on kyllä pieni ärsyttävä tapa stepata etutassuilla, kun pitäisi seitä täysin paikallaan. Kodakin sai punaisen nauhan joten mellä oli ongelma.

Ei saatu Ainolle handleria ja halusin viedä Kodan itse. Hetken miettimisen ja tutuilta kysymisen jälkeen kävin kysymässä kehäsihteeriltä, jos saisin vaihtaa Kodan sinisiin. Se onneksi onnistui.

Sinisten nauha kehä alkoi ja mentiin Kodan kanssa sinne, tuomari liikutti kaikki ja mietti hetken jonka jälkeen nappasi jatkoon pääsevät. Meidän onneksemme me kuuluimme siihen joukkoon. Sitten takaisin seisomaan ja tuomari kävi noukkimassa sijottuvan koirakot paikoilleen. Meidät ohjattiin Kodan kanssa toiselle sijalle!

Sitten taas lento vaihto ja Aino punaisten nauha kehään, samalla kaavalla mentiin. Aino juoksi niin kauniisti jonon ekana, mutta se ei tälläkertaa riittänyt sijoituksiin asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3