lauantai 12. joulukuuta 2015

Agility päivä

Viime torstaina oli taas agilityn aika. Sain vähän videota sieltä, mutta ne mitä ei videolla näy niin tehtiin putki kulmia. Kesällä ne oli Boltille todella vaikeat, mutta nyt menee jo aika kivasti. Tarkoitus olisi tämän "kurssin" aikana saada putki kulmat, kaikki esteet ja kontaktit kuntoon. Myös eteen menoja ja ylipäätä että koira pystyy juosta edellä ja kuunnella samalla käskyjä.

Kontaktien kanssa on ongelmana vaan se kun en saa puomista alas tuloa irti että voisin tehdä pelkkää kontaktia, niin joutuu aina ottamaan koko esteen.. Kaikista esteistä oikeastaan kepit on sellaiset johon en ole vielä jaksanut alkaa panostamaan ja rengas ei ole vielä varma. hallissa missä käyn ei ole keppeihin mitään apuja, ei ohjureita eikä verkkoja ei mitään..

Esteen kierrot on vahvat, mutta välillä tuo rimpula saattaa kiertää koko esteen. Ja se nyt ei ihan ole tarkoitus. Ja tähän väliin noista hypyistä niissä on korkeus 25cm, ja minä hypytän alle vuoden ikäistä koiraani. En usko että se menee rikki kerran viikossa tehtävistä muutamista hypyistä, jos vertaa miten se leikkii ja riehuu esim metsässä ja koirapuistoissa.

Yritän alkaa panostaan nyt jo käännöksiin ja esteiden jälkeen tuleviin suunnan vaihdoksiin, se on niin hienon näköistä kun osaavat koirat hyppää esteen niinkuin ns. viistoon. Esim. Kodan kanssa käänökset ovat niin hitaita, niin haluan Boltin oppivan käyttämään kehoaan jo vähän nuorempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3