tiistai 24. marraskuuta 2015

Mitä seuraavaksi

Ajattelin tulla kirjoittelemaan meidän tavoitteista. Ensin ajattelin kirjoittaa viimeviikkosesta kennelliiton nuorten toko leiristä, mutta minulla ei sieltä kuvia niin kirjoitan tavoitteista. Vaikka ne kirjoitan yleensä uutenavuotena. Kirjoitan siis tässä postauksessa koira kohtaiset tavoitteet, ja nykyiset heikkoudet. (Videossa tämän päivän pieni pätkä Boltin treeneistä)

Boltille tavoitteena olisi vielä halli kaudella päästä vähintään yhteen mölliin, ehkä jopa viralliseen toko-kokeeseen. Jos ajatellaan nyt vain tokon alo luokkaa niin, meillä on paikkamakuu aikalailla valmis. Maasta istumaan nousu saisi vielä nopeutua, tänään tein 3min paikkiksen noin 20metriä. Luoksetulo on kanssa aikas hyvä. Hyppyä en ole päässyt kokeilemaan, mutta en usko siinä olevan ongelmaa. Seuruu on ihan fine, viedolla pieni pätkä. En ole vielä hirveen pitkiä matkoja tehnyt ja käännökset treenin alla, niitä treenaan paikallaan. Nekin ihan ok hallussa vasemmalle käännöksessä Bolt lähtee välillä pakittamaan vähän liikaa ja oikea on hidas. Kaukoissa istumaan nousu saisi nopeutua. Jäävät on ok. Onkos alossa muita liikkeitä?

 Sonin kanssa tavoitteena on päästä kesällä kisakentille. En nyt muista kaikkia voittajaluokan liikkeitä, mutta ongelmina on ollut pitkään ruutu ja tunnari. Leirillä Soni teki tosi upeaa tunnaria ja toivottavasti saadaan se nyt kuntoon. Ruutu on vielä kans hakusessa, mutta pikkuhiljaa.. kaukoja ollaan alotettu hiomaan prikulleen tarkoiksi. Sonin seuruu on ihan ok, välillä kontakti tippuu. Luoksetulon pysäytys on vielä aika hidas. Hyppy nouto on hyvä ja ohjattu nouto tarvii vielä varmuutta. Muuten kaikki ihan ok kunnossa.

 Kodan kanssa on tavoitteena myös tuo kesä. Mutta hommaa olisi vielä enemmän.. Kodalla samat ongelmat kuin sonilla: ruutu, tunnari, kaukot (että tassut pysyis prikulleen oikeassa kohdassa) ja luoksetulon pysäytys on kyllä vähän parempi. Mutta Kodalla seuraaminen on levinnyt vähän käsiin.. Se pitää kontaktin mutta ei pidä paikkaa.. Edistää ja ottaa etäisyyttä. Myös paikkamakuussa on pientä viilaamista, koska Koda haistelee. Jonka johdosta lähtee liikkeelle..
 Joten hommaa meillä on paljon, mutta nyt on tarkoitus skarpata! Kultaiset on ollu periaatteessa puolvuotta tokotauolla, oon mä nyt silloin tällöin treenannut. Mutta en silleen oikeesti uusia juttuja ja vaatimalla vaatinut. Mutta nyt on tauot lusittu ja treenaamaan! Boltin kanssa aloitan agilityn varmaan ensiviikolla.





 Bolt 9,3kk

5 kommenttia:

  1. alossa minuutin paikkamakuu, seuraaminen, maahanmeno seuraamisesta, luoksetulo, noutokapulan pitäminen, kauko, ja este :) mekin alotettiin nuoremman(2v) kultsun kans agility, on muuten mukavaa puuhaa ja ihana nähdä miten koira nauttii. Treeni iloa teille:)

    VastaaPoista
  2. Oi hhyvä te, on nätin näköstä menoa :)!

    VastaaPoista
  3. Kuinka sä oot saanut Boltin pitää noin hyvin päätä maassa:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä kohtaa? Ja sillä on käsky esim paikka makuussa "jää" joka tarkoittaa että paikka ja pää maassa. Mutta ihan pentuna jo Bolt tarjosi makuuta päämaassa, ja kun sitä on siitä palkattu niin siitä on tullut vahva liike.:) Kaukoissa en haluisi että laittaisi päätä maahan.

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3