sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Iittiä ja helsinkiä
 Eilen oli Iitissä ryhmänäyttely, jonne lähdimme kolmen koiran voimin. Tuomarina oli Jetta Tschokkinen. Paikanpäällä minua kumminkin odottin kaksi kiharakarvaistanoutajaa, Härski ja Vattu. Ekana vain Härskin kehään joka sai erin ja voitti luokkansa sa:n kera. Härski oli loppujen lopuksi PU1. Seuraavaksi oli Vattu, joka ei halunnut ravata ei sitten millään... Se vaan peitsasi ja peitsasi!! Joten se sai valitettavasti H:n. Sitten uudestaan Härskin kanssa kehään ja sehän oli ROP:ppi!!
 Sitten tuli pieni tauko ja oli Kodan vuoro. Pelihän oli jo menetetty kun Kodan mummin lapsi Hessu asteli paikalle... Hessu on niin komea ja onneksi se sai eilen vikan sertinsä niin ei tarvitse enään siitä kilpailla! Koda sai erin ja oli oman luokkansa toinen sa:n kera. PU luokassa Koda nousi neljänneksi.
 Seuraava koira oli Mimi joka nappasi kans erin, sijouttui toiseksi ja sai sa:n. Linttakin vetsku luokassa pitkän näyttely tauon jälkeen oli kehässä upeasti erin ja sa:n kanssa voitti luokkansa ja oli vsp vetsku. PN kehässä mimi sijouttui 2. ja Liinu 4.


Tässä vielä Kodan arvostelu: Hyvä koko, ok mittasuhteet. hieman syvä kallo, hyvä ilme ja purenta. Kaunis kaula. Riittävä eturinta. Hieman etuasentoinen lapa. Hyvä ??? . Tyylippinen taka-osa. Liikkuu hieman ahtaasti takaa. Trimmaus saisi olla hillitympi. Rauhallinen käytös.

Ekaa kertaa sanotaan mitään trimmistä? Tämä tuomari ekaa kertaa tuomarin töissä.. Ja sen kyllä huomasi, ja jos koira sijoittuu pu 4 niin yleensä arvostelussa on edes kerran sana erinomainen tai edes erittäin hyvä? Mutta muuten ihan kiva tuomari! En toki tiedä millaista trimmausta se oikeen haluaisi? seuraavaksi hän arvosteli perunkarvattomat, että en tiedä mitkä kaikki ovat hänen rotuja.

Tässä vielä yksinkertaisesti tulokset...

 Willowfield's Fast and The Furious "Koda"
AVO ERI, AVK 2 SA, PU 4
Skylock Mad Madam Mim "Mimi"
AVO ERI, AVK 2 SA, PN 2
Finngreen Lady Moon "Liinu"
VET ERI, VEK 1 SA, PN 4 , VSP VET
Curlicue's King Of The Rock "Härski"
JUN ERI, JUK 1 SA, PU1 SERT, ROP 
Tänään oli sitten Helsingissä mätsäri jonne mentiin. Minä menin Boltin kanssa isoihin pentuihin ja Milla meni Kodan kanssa Lapsi&koira kisaan. Meillä alko aika samaan aikaan kehät joten jouduin omasta kehästä innoissani ja ylpeänä huutamaan onnitteluja Millalle joka meni ja voitti!!! Milli oli Kodan kanssa n. viikko sitten ekaa kertaa edes mätsärissä ja nyt himputti mini ja voitti <3 Samalla oli onnellinen Boltin punaisesta nauhasta ja upeasta käyttäytymisestä. Kehästä juoksin suoraan halaamaan Millaa ja odottelemaan punaisten kehän alkua. Kauaa ei tarvinnut odotella ja Sitten se ipana teki sen ja sijoittui ykköseksi!? Super vauwwa!  Jäätiin tietenkin odottamaan bis kehää.. 
Bis kehässä taisi olla seitsemän koirakkoa, olin aivan varma että aivan upea dalsim voittaisi.Meitä juoksutettiin pari kertaa seisotettiin ja kaikki kävi vielä kopeloimassa. Sitten käteltiin kaikki muut pois, kehään jätettiin neljä koirakkoa. Kun tuomarit kävelivät kohti ojensin jo melkein kättä, kunnes tajusin että he eivät aijo kätellä minua? Vaitettavasti mun namit loppuivat tässä vaiheessa ja aloin vähä ressaa ja Bolt tarjos istumista ja maahan menoa, kun ei nameja herunut... Mutta sitten vielä juostiin ja palkittiin neljänneksi sijoittunut.. Kolmenneksi sijoittunut.. Sitten ykköseksi sijoittunut " aivan upea 4kk pentu jolla uskomaton yhteistyö omistajan kanssa" Mulla meinaa silmät kostua onnesta ja halaan Bolttia ja kerron kuinka hieno mies se on!! Upea päivä oli! 
Palkinnoksi saatiin vaikka ja mitä! (tässä yhdistetty lapis&koira, pun 1 ja bis palkinnot) : Ruusuke, Pokaali, Kaksi valopantaa, kulho, nameja, kynsisakset, luita, haukunestopanta, pantaan kiinnitettava puhelin numero laatta, kakkapusseja, ensiapu peketti, lulu, käsikediä, puhdistus pyyhkeitä, heijastinliivi ja kaksi lahjakorttia. Vaikka ensin ajattelin, kun sivuilla luki että "tuote palkinnot" että plääh.. taas vaan jotain muutama pieni namipussi... Niin olen erittäin tyytyväinen palkintoihin, ja saatiin kummiksi muistoksi pokaalikin! Ruusuke on Millan.

1 kommentti:

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3